Malé a střední podniky – budoucnost naší země

Řízení firmy je řemeslo, které se získává kombinací praktických dovedností a teoretických znalostí. Jeho lepší zvládnutí vám přinese větší radost z toho, co děláte.

Naše země od roku 1989 udělala obrovský skok vpřed a právem se řadí mezi rozvinuté ekonomiky světa. Přesto i dnes u nás najdeme několik klíčových oblastí, ve kterých mírně řečeno zaostáváme. Jednou z nich je slabá podpora malých a středních podniků a to po všech stránkách. Někdy to vypadá, jako by byly malé a střední firmy spíše na obtíž. Přitom v rozvinutých ekonomikách běžně zaměstnávají mezi 60 a 70 procenty práceschopného obyvatelstva, vytvářejí zhruba stejné procento HDP a logicky tak tvoří páteř ekonomiky. Proč tomu tak není u nás a co můžeme změnit?

Lokální firmy se nestěhují za levnější pracovní silou

Majitelé a management malých a středních firem mají silné vazby na místo svého podnikání. Obvykle podnikají v blízkém okolí svého bydliště. Všichni lidé ve firmě se většinou vzájemně znají, vědí kde kdo bydlí, kam chodí děti do školy nebo jaký právě řeší rodinný problém. Často bývají přáteli a tráví společně volný čas. Z toho vychází vysoká společenská odpovědnost i zřetelný sociální přesah, který v malých a středních firmách vždy najdeme. Když jim klesne zisk, nestěhují se do destinací s nižší cenou pracovní síly a v případě problémů bojují o zachování pracovních míst. Tím přinášejí do obcí, měst i společnosti tolik potřebnou jistotu a stabilitu.

V České republice se malé a střední firmy netěší právě široké podpoře. Jejich majitelé i vedení bývá obvykle zavaleno množstvím každodenních starostí, ke kterým se přidávají trvale rostoucí byrokratické požadavky. Nemají proto příliš času na systematický rozvoj firem o jejich dalším sebevzdělávání ani nemluvě. Stále silněji se začíná projevovat absence institucí, které jsou schopny svoje absolventy připravit pro praktický podnikatelský život nebo nabídnout malým a středním firmám pomocnou ruku při řešení problémů.

Řemeslo, které učíme přímo v podnicích

Naší ambicí je právě podpořit všechny, kteří pracují v malých a středních firmách. Proto jsme sestavili tým z lidí, kterým není lhostejné, jak bude naše země vypadat v budoucnu a kteří za sebou mají bohaté lektorské nebo praktické zkušenosti z řízením firem. Řízení firmy je totiž především řemeslo, které má svoje zákonitosti a pravidla. Získává se právě vhodnou kombinací teorie a praxe. Proto klademe důraz nejen na předání nezbytných teoretických znalostí, ale především na jejich zavedení přímo ve firmě. S radostí si to společně s vámi odpracujeme a pomůžeme vám překonat případné těžkosti.

Svým úsilím chceme přispět k rozvoji malého a středního podnikání.

 

Pokud Vás zajímá, na čem závisí dlouhodobý úspěch každé komerční firmy, podívejte se na krátké video:

 



Kontakty

Tel.: +420 739 428 854

E-mail: info@co-pilot.cz

Fakturační údaje

SHINE Consulting s.r.o.

Oulehla 443, Pozořice 664 07

IČ: 253 18 292, DIČ: CZ 253 18 292

+420 515 533 362


Společnost je zapsána v obchodním rejstříku vedeném u KS v Brně, oddíl C, vložka 24686

Napište nám dotaz

Nebo nám zanechte svůj kontakt a my se vám co nejdříve ozveme.